Sociálne siete v roku 2021

Tento mesiac sme si pre vás pripravili prehľad a očakávania týkajúce sa vývoja sociálnych sietí na rok 2021. Pozrieme sa spolu na dáta, ktoré vám uľahčia výber správnej sociálnej siete pre inzerciu a tiež sa pozrieme na novinky na našom trhu.

Potenciál sociálnych sietí na Slovensku

V rámci využívania sociálnych sietí na Slovensku sa toho veľa nezmenilo. Celkový počet používateľov všetkých sociálnych sietí je viac ako 4,03 milióna používateľov, čo činí 73,8 % celkovej online populácie. 

YouTube je stále TOP 1 s 4,03 milióna používateľov a s potenciálom zásahu reklamy na celú online populáciu staršiu ako 13 rokov na úrovni 78,4 %. Facebook disponuje s 2,7 milióna aktívnych používateľov. Potenciál zásahu online populácie staršej ako 13 rokov je na úrovni 57,2 %. Až 95,9 % používateľov sa na Facebook pripája cez mobil.

Facebook Messenger aktívne využíva 2,4 milióna používateľov a potenciál zásahu reklamou je tak na úrovni 50,8 %.

Na Instagrame je počet aktívnych používateľov 1,4 milióna s potenciálom reklamného zásahu 29,6 % online populácie.

Na ďalších sociálnych sieťach je počet používateľov nasledovný:

  • LinkedIn – 620 tisíc
  • Pinterest – 586 tisíc
  • Snapchat – 465 tisíc
  • Twitter – 140 tisíc

Čo nás čaká v roku 2021

Zdroj: TikTok

Začiatkom roka sa na Slovensku rozbehla audio drop-in sociálna sieť Clubhouse, o ktorej ste si mohli prečítať v minulom newsletteri. V súčasnosti je odhadovaný počet založených profilov na sieti Clubhouse na Slovensku 210 tisíc* a priemerný počet vytvorených miestností za deň je 35*. Táto sociálna sieť bude nahrádzať moderované diskusie v offline svete, dokým tu  bude pandémia. Ďalšia sociálna sieť TikTok z roka na rok rastie, no zatiaľ ju nie je možné na Slovensku využiť na platenú inzerciu. Disponujeme však informáciou, že sa to tento rok zmení už čoskoro.

Využite tieto informácie v prospech vašej spoločnosti

Dáta sme vám predstavili a teraz je rad na vás. Či už je vaším cieľom rast a budovanie značky alebo tvrdé zvyšovanie predajov, viete, ktoré sociálne siete vám s tým môžu pomôcť. Ak však chcete byť o pár krokov pred vašou konkurenciou, začnite už teraz premýšľať nad tým, ako využiť TikTok a Clubhouse vo svoj prospech a naplánovať ich do vášho media mixu. My vám s tým radi pomôžeme, pokojne sa nám ozvite.

Zdroje: datareportal.com, mocnedata.sk, httpool.sk | *odhad mocnedata.sk